Whitening Strips

Bleka tänderna med whitening strips

White strips, whitening strips eller tandblekningsremsor som det heter på svenska, är ett smidigt sätt att bleka tänderna på. Det är tejp-liknande remsor med tandblekningsgel som du fäster på dina tänder. White strips är ett alternativ som går snabbt att använda och en behandling tar ca 15-20 minuter.

Bäst resultat från tandblekningsremsorna får du om de används en gång om dagen i ca en vecka. White strips är inte lika vanligt som andra metoder och säljs därför inte av lika många varumärken. Remsorna är till för att användas en gång och de man har använt slängs efteråt.

Vanligtvis får man med remsor som räcker till mellan 10-14 behandlingstillfällen när man köper white strips. Du får då remsor som är speciellt utformade för tänderna i den övre och nedre käken. Det är väldigt smidigt att ha inne remsor på både de övre och nedre tänderna samtidigt för att spara så mycket tid som möjligt.

White Strips Före & efter

Vilka Whitening Strips är bäst?

Dentaworks White Strips

4.9 av 5 poäng i test

399 kr
Snäll mot emalj och tandkött
Helt utan peroxider
Vitare tänder på 7 dagar
Aloe Vera och Vitamin E
KÖP NU

Dentway Strips

4.8 av 5 poäng i test

445 kr
För ett snabbt, effektivt och säkert resultat
Minimalt med ilningar
Över 200 000 sålda produkter
Nöjd kund garanti
KÖP NU

Beconfident Strips

4.7 av 5 poäng i test

295 kr
Upp till 3 nyanser vitare på 5 dagar
100 % säker blekningsgel utan ilningar
Billiga strips med bästa resultatet
Snabb frakt
KÖP NU

Whitening Strips Bäst i test 2024

Bäst i årets test är Dentaworks nya white strips. Klinisk testade med en effektiv blekningsgel och bäst resultat i vårt test. Dentaworks tandblekningsstrips är enkla att använda och inkluderar en smidig 7-dagarsbehandling, kommer med 28 strips och ger 14 applikationer. Applicera två gånger om dagen, i 7 dagar, 20 minuter varje gång. Vår testperson såg resultat redan efter första behandlingen.

Vad är fördelarna med White Strips?

White Strips är enkelt att använda och du slipper hålla på med skenor. Eftersom gelen redan sitter fast på remsorna blir det minimalt med kladd när man använder dem vilket också är väldigt skönt. Det blir helt enkelt en snabbare och smidigare process med tandblekingsremsor.

En annan fördel är att även om det går fort att använda dem kan man göra annat medan remsorna sitter i munnen. Till skillnad från skenor är det enkelt att prata medan man använder remsorna vilket gör att du kan använda dem vid fler tillfällen. Förpackningen är enkel och smidig att ha med sig om man ska resa bort. De får också plats i exempelvis en väska att ha med på jobbet om man har något speciellt som man vill bleka tänderna inför.

Jämför Whitening Strips

Jämförelse av 3 White Strips

Varumärke Testbetyg Peroxidfri Leveranstid Frakt Startkit Till Webbutik
4.9 Poäng 100 % 1-2 dagar Frakt 19 kr 399 kr
4.8 Poäng 100 % 2-3 dagar Fri frakt över 400 kr 445 kr
4.7 Poäng 0.1 % 1-2 dagar Fri frakt (Nyhetsbrev medlem) 295 kr

Guide – Så här bleker du tänderna med whitening strips

white strips steg 1

1. Borsta tänderna och öppna din förpackning

Innan du använder remsorna börjar du med att borsta tänderna så att du fäster dem på rena tänder. Torka gärna av tänder så att dem är helt torra innan applicering. Var försiktig när du öppnar förpackningen och tar loss remsan som är till för den nedre tandraden.

white strips steg 2

2. Applicering av tandblekningsremsorna

Applicera den första remsan på den nedre tandraden. Se till att sidan med gel är den som kommer mot tänderna och tryck sedan försiktigt till remsan så att den ligger mot tänderna och att det inte är någon luft emellan. För att remsan ska sitta riktigt bra behöver du vika till det som hänger utanför tänderna så att den håller sig på plats. Ta sedan loss remsan för de övre tänderna och gör samma sak.

white strips steg 3

3. Ta bort remsorna efter 20-30 minuter

Efter 20 till 30 minuter kan du försiktigt lossa remsorna, rekommenderad tid är 20 minuter. Du kan själv välja vilken av remsorna du börjar med att ta bort. Det går bra att slänga tandblekningsremsorna som vanligt avfall. Därefter är det viktigt att skölja rent munnen noga.

white strips steg 4

4. Följ upp ditt vita leende med en nyanskarta

Efter varje behandling blir tänderna vitare. För att kunna följa utvecklingen av blekningsprocessen rekommenderar vi att du innan första behandlingen markerar vilken tandfärg du har på en nyanskarta. Då kan du smidigt se hur ditt leende blir vitare för varje dag och behandling.

För vem passar det att använda whitening strips?

White strips passar främst att använda om du har blekt dina tänder tidigare och nu bara behöver bättra på blekningen. Det beror på att det kan vara svårt att komma åt överallt med white strips och remsorna täcker inte tänderna längst bak i munnen vilket gör att inte alla tänder bleks. Därför passar de bäst om du redan har blekt tänderna med exempelvis ett startkit och nu antingen börjat få lite missfärgningar eller bara vill bättra på blekningen.

Vad innehåller white strips?

tandblekning innehåll

White strips har samma tandblekningsgel som finns i andra tandblekningsprodukter och motsvarar den som används av tandläkare. När du köper white strips får du ett paket med remsor där gelen redan är fast och du kan sätta dem direkt på tänderna.

Olika varumärken har lite olika ingredienser i sin tandblekningsgel vilket gör att det kan vara skillnad beroende på varifrån man köper. De flesta märken har skrivit ut innehållsförteckningen på sina hemsidor där man kan se exakt vad gelen innehåller innan man köper remsorna.

Vad skiljer White Strips från andra metoder?

dentway tandblekningsremsor

Det är samma tandblekningsgel i white strips som i startkit och tandblekningspennor och är alltså motsvarande den som används hos tandläkare. Det som skiljer sig är att det tyvärr inte går att komma åt tänderna längst bak med remsorna, men alla tänder som syns när man ler eller pratar kommer att blekas.

Precis som tandblekningspennor passar remsorna bäst om man redan har blekt tänderna och behöver bättra på resultatet. White strips är väldigt enkla att använda eftersom gelen redan sitter fast och det blir därför inte så kladdigt. Det går också att prata utan problem medan du har remsorna i munnen.

Finns det risker med whitening strips?

Det är samma gel som används vid annan tandblekning som finns på remsorna och därför ska de vara helt ofarliga att använda. Det är viktigt att se till att man köper en gel som är godkänd enligt EU-standard och då inte innehåller några skadliga ämnen. Det viktigaste är att man alltid köper från seriösa varumärken som är öppna med vad deras gel innehåller och då är white strips ett bra alternativ för tandblekning. De orsakar inte några biverkningar eller skador varken på tänderna eller tandköttet.

Känner du dig osäker eller haft problem med tänderna tidigare är det alltid smart att rådfråga en tandläkare innan du testar en tandblekning. Dentway erbjuder rådgivning via deras hemsida om du har frågor kring tandblekingsremsor och hälsorisker.

Vad tycker vi om whitening strips?

Vi tycker att white strips är ett riktigt bra alternativ om du redan har blekt tänderna tidigare och nu vill bättra på eller ta bort missfärgningar. Remsorna är väldigt smidiga att använda och det är skönt att slippa kladd som kan uppstå med andra alternativ. Det är också ett flexibelt sätt att bleka tänderna på eftersom man kan prata medan man har remsorna i munnen.

Om du aldrig har blekt tänderna tidigare rekommenderar vi att du i första hand börjar med ett startkit eftersom white strips inte kommer åt att bleka tänderna längst bak i munnen. De är lite svårare att få tag på eftersom inte lika många varumärken säljer dem men vill du ha ett enkelt alternativ för att bättra på din tandblekning är white strips absolut värt att testa.