Dentway

Recension av Dentway tandblekning

Här har vi recenserat Dentway och deras tandblekning. Dentway är störst i Norden när det gäller tandblekning hemma. De startade redan 2005 och har alltså varit igång länge. Dentway säljer produkter för tandblekning som du kan göra hemma.

På sin hemsida säljer de även andra produkter för munhälsa såsom tandkräm och tandborstar från flera av de största märkena bland annat Colgate, SB12 och OralB. Att de är återförsäljare åt dem tycker vi bidrar till att visa att det är en proffsig sida och deras slogan är just ”Professionell tandblekning hemma”. Vi kommer här att gå igenom deras tandblekningsprodukter.

dentway startkit

Dentway Produktutbud

För tandblekning har Dentway tre produkter. Först är det deras Starter Kit som innehåller allt du behöver för att bleka tänderna hemma med skenor och tandblekningsgel. Har man redan formade tandblekningsskenor hemma kan man köpa deras Refill Kit som innehåller endast tandblekningsgelen. Förutom skenorna har de också White Strips som är remsor med tandblekningsgel på som du fäster på dina tänder.

Dentway Starter Kit

495 kr/ leverans 2-3 dagar
Helt utan peroxider
Resultat efter 3-7 behandlingar
Fri rådgivning av tandsköterska
Erbjuder Nöjd-kund-garanti
Gratis frakt av Starter Kit
KÖP HOS DENTWAY

Dentway White Strips

445 kr/ leverans 2-3 dagar
Helt utan peroxider
Resultat efter första behandling
20-30 min per gång
Erbjuder Nöjd-kund-garanti
Gratis frakt av White Strips
KÖP HOS DENTWAY

Dentway Refill Kit

345 kr/ leverans 2-3 dagar
Helt utan peroxider
Betala för endast blekningsgel
Resultat efter 3-7 behandlingar
Fri rådgivning av tandsköterska
Erbjuder Nöjd-kund-garanti
KÖP HOS DENTWAY

Dentway Startkit

Dentway erbjuder ett färdigt paket med allt som behövs för att göra tandblekning hemma. Deras starter kit passar speciellt för dig som aldrig har blekt tänderna tidigare eller om du inte har det som behövs hemma. Du bleker tänderna enkelt själv med deras tandskenor och tandblekningsgel.

Dentways starter kit innehåller 9 ml tandblekningsgel (ska räcka till 24 – 36 behandlingar), två stycken formbara tandskenor, fodral att förvara tandskenorna i och en bruksanvisning med instruktioner.

Dentways tandblekningsgel är helt fri från perioxid vilket gör den mer skonsam mot tänder och tandkött och att du slipper ilningar. Gelen är pH-neutral vilket gör att den passar även dig med känsligt tandkött eller som vet att du har en tunnare emalj.

Innehåll tandblekning

›  Glycerin
›  Vatten
›  Cellulosagummi
›  DL-mentol
›  EDTA
›  Natrium klorid
›  Citronsyra

dentway hemsida

Dentway White Strips

dentway whitestrips

Dentways White Strips passar dig som vill ha resultat ännu snabbare. Tandblekningen gör du på bara 20 minuter. I beställningen får du med 14 x 2 strips, alltså 14 stycken för övre tandraden och 14 stycken för nedre. Du ska se resultat redan efter första användningen men för bäst resultat rekommenderar de att du använder stripsen dagligen i en vecka.

Dentways White Strips används på följande sätt:
Börja med att borsta dina tänder. Öppna sedan paketet med remsorna och ta loss den nedersta remsan med rena och torra händer. Fäst sedan remsan på framsidan av den nedre tandraden så att gelen ligger mot tänderna. Tryck försiktigt fast den så att den ligger helt mot tänderna. När du fått på den nedre så gör du samma sak fast med den övre remsan. Låt remsorna sitta på i 20 – 30 minuter innan du tar bort dem, slänger dem i soporna och rengör munnen.

Dentway Refill Kit

dentway refill stor

Om du redan har formade tandblekningsskenor hemma sedan tidigare kan du köpa påfyllning med bara tandblekningsgelen från Dentway. Du får då en förpackning med 9 ml blekningsgel, lika mycket som ingår i deras starter kit vilket ska räcka till mellan 24 – 36 behandlingar.

”Samma resultat som efter en dyr behandling hos tandläkaren” – citat från Cosmopolitan

”Slår rekord i enkelhet och ger faktiskt resultat” – Mama

Dentway har en formula som visat sig väldigt populär bland användarna. Effektiv och snabb tandblekningsgel utan ilningar eller skador på emaljen.

dentway guide

Så här gör du för att använda Dentway tandblekning

Du börjar med att doppa tandskenan i en skål med varmt vatten. Efter ungefär fem sekunder tar du upp skenan och placerar den över dina tänder. När du trycker skenan på plats stelnar den och formar sig efter dina tänder. När du är klar med den första skenan gör du samma sak med den andra.

Innan du bleker börjar du med att borsta tänderna för bästa resultat. Häll sedan en liten mängd gel i skenans främre del och placera skenan över tänderna. Låt skenorna sitta på i 30 – 60 minuter och rengör sedan munnen.

Sammanfattning

Dentways starter kit är en tandblekning du enkelt gör hemma. Du bleker tänderna genom att använda deras tandskenor som du formar efter dina tänder tillsammans med en tandblekningsgel. I deras kit ingår tandblekningsgel, tandskenor, fodral för tandskenorna och en bruksanvisning. Tandblekningen ska verka i 30 – 60 minuter medan du kan passa på att göra något annat. Behandlingen utförs dagligen tills du uppnått ett resultat du är nöjd med..

Fördelar

 • Enkelt att använda
 • Skonsamt alternativ
 • Gratis frakt

Nackdelar

 • Ska sitta på något längre än vissa andra märken

Före & Efter från Dentway

dentway leende före-efter

Dentway Beställning och villkor

Betalningsmetoder

Bank- eller kreditkort

Du kan välja att använda betalkort och då funkar VISA, MasterCard och American Express. Har du ett kort kopplat till Klarna så kan du välja att betala med deras tjänst ”betala direkt”.

Faktura

Dentway erbjuder faktura via Klarna och du får då en kostnadsfri faktura som ska betalas inom 14 dagar. Du kan också välja att dela upp din betalning. Det tillkommer då en avgift på 39 kronor vid köptillfället och efter tre månader en ränta på 3,16%.

Frakt

Fraktkostnader

Dentway har fri frakt över 400 kronor och annars en fraktkostnad på 39 kronor. För oss är det alltid ett stort minus när ett företag inte har fri frakt men av deras tandblekningsprodukter kostar majoriteten över 400 vilket dock automatiskt leder till fri frakt.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden är normalt två dagar efter att beställningen mottagits. Det är bra att leveranstiden är snabb och har man fraktkostnad tycker vi att man alltid måste väga upp det med snabba leveranser.

Vilka länder levererar Dentway till?

De levererar till flera olika länder och då ingår Sverige givetvis. Om du är osäker över något specifikt land så kolla med Dentways kundservice.

dentway nöjd kund garanti

Garanti och returrätt

Garanti och returrätt
Dentway har en nöjd-kund-garanti som gäller första gången man handlar hos dem. Garantin innebär att om dina tänder inte blivit vitare på 10 dagar med behandling som är gjord efter instruktionen så skickar de gratis mer blekningsgel. Det gäller bara om du handlat via deras egen hemsida.

Kundtjänst:
Dentway telefonnummer: 08 – 122 007 80
Dentway e-mail: info@dentway.se
Kostnadsfri rådgivning från tandsköterska e-mail: dentline@dentway.se

Användarvänlighet

Applicering
Både Dentways skenor med blekningsgel och deras white stripes är enkla sätt att bleka tänderna hemma. Du får med tydliga instruktioner och det finns även en tydlig stegvis förklaring med bilder på hemsidan.

Att tänka på
Som vid all tandblekning är det bra att försöka tänka på att minska ner på ätandet av färgstark mat och dryck, såsom kaffe, blåbär och rödvin under perioden du bleker tänderna.

kaffe-blåbär-tandblekning

Finns det hälsorisker med produkterna?

Dentways har en ny formula i sin blekningsgel som gör att den inte innehåller peroxider (det ämne som brukar orsaka ilningar). Detta gör den betydligt mer skonsam för tänderna och tandköttet. Gelen är också pH-neutral vilket gör att den funkar även om man har ett känsligt tandkött eller tunnare emalj. Den är också helt fri från animaliska restprodukter.

Dentline – kostnadsfri rådgivning
Dentway har en egen tandsköterska som du kan mejla för kostnadsfri rådgivning och om du har några frågor om tandblekningen. Som vanligt vill vi rekommendera att du rådfrågar en tandläkare innan du använder en tandblekningsprodukt om du känner dig osäker.

madeleine dentway tandrådgivning

Sammanfattning Dentway

Dentway har lång erfarenhet och är nordens största leverantör av produkter för tandblekning att använda hemma. De har dels ett paket med tandblekningsgel och skenor och dels white stripes som är remsor med tandblekningsgel på som du fäster på dina tänder. Om du redan har färdiga skenor hemma kan du också köpa endast deras blekningsgel separat.

Omdöme och betyg

Dentway
4.8

Omdöme för Dentway

Dentway är ett tryggt företag med lång erfarenhet inom tandblekning. Deras hemsida är tydlig och enkel och lätt att hitta på. Att de erbjuder gratis rådgivning av en tandsköterska är ett stort plus och något vi verkligen tycker att du ska utnyttja vid frågor. Det är dock synd att de bara har fri frakt över 400 kronor och något de förhoppningsvis kommer ändra i framtiden. Oavsett så gillar vi Dentway och deras produkter.

 • Produktutbud
 • Innehåll
 • Resultat
 • Frakt & Leveranstid
 • Pris

Fördelar

 • Lång erfarenhet
 • Fri rådgivning av tandsköterska
 • Nöjd-kund-garanti

Nackdelar

 • Ej fri frakt under 400 kr