Dentaworks

Recension av Dentaworks tandblekning

I denna recension finner du allt du behöver veta om Dentaworks tandblekning. Recensionen uppdaterades senast 24-01-2023. Dentaworks säljer tandblekningsprodukter som ska vara både enkla att använda, ge ett bra resultat och inte innehålla några ingredienser som kan skada dina tänder, emaljen eller ge ilningar. Deras nyckelord är att tandblekning ska vara snabbt, säkert och enkelt.

Vi har gått igenom deras utbud och håller med om att deras nyckelord stämmer. Deras tandblekning är helt enkelt snabb, säker och enkel. Produkterna känns proffsiga, de har bra priser och de har fri frakt på startkit. De har tandblekning som funkar både om du har blekt tänderna tidigare eller om det är din första gång.

dentaworks-kit

Dentaworks Produktutbud

Dentaworks har som sagt flera alternativ för tandblekning hemma. Deras mest populära produkt är deras paketlösning som är ett start kit för tandblekning med gel och skena. De har även en tandblekningspenna som passar dig som har blekt dina tänder tidigare och vill förbättra blekningen snabbt och enkelt. Senaste tillskottet hos Dentaworks är deras tandblekningsstrips. Ett väldigt smidigt sätt att bleka tänderna på både skonsamt och enkelt.

Om du har svårt att välja vilken du vill ha så har de även Dentaworks plus som innehåller hela deras start kit plus en tandblekningspenna. Om du redan har tandblekningsskenor hemma så säljer de också sin tandblekningsgel separat.

Dentaworks Startkit

EFFEKTIVT STARTKIT

499 kr/ leverans 1-2 dagar
Helt utan peroxider
Fri från BPA, TEA och parabener
Effektiv kliniskt testad formula
Populärt val med snabbt resultat
BÄST-I-TEST 2020
KÖP HOS DENTAWORKS

Dentaworks Plus

KOMPLETT STARTKIT

598 kr/ leverans 1-2 dagar
Helt utan peroxider
Fri från BPA, TEA och parabener
Effektiv kliniskt testad formula
Tandblekningspenna inkluderat
Gratis frakt
KÖP HOS DENTAWORKS

Dentaworks Penna

BLEKNINGSPENNA

399 kr/ leverans 1-2 dagar
Helt utan peroxider
Fri från BPA, TEA och parabener
Enkel och smidig att pensla på
Snabb förbättring av tidigare blekning
Populär blekningspenna
KÖP HOS DENTAWORKS

Dentaworks Strips

TANDBLEKNINGSSTRIPS

399 kr/ leverans 1-2 dagar
Snäll mot emalj och tandkött
Helt utan peroxider
Vitare tänder på 7 dagar
Aloe Vera och Vitamin E
KÖP HOS DENTAWORKS

Dentaworks Startkit

Dentaworks Tandblekning är deras start kit som passar dig som inte har blekt tänderna tidigare eftersom du får med allt som behövs för att bleka tänderna. Tandblekningen gör du enkelt själv med hjälp av deras tandblekningsgel och skenor. I deras start kit för tandblekning ingår deras tandblekningsgel på 20 ml (vilket ska räcka till ca 56 behandlingar), tre stycken tandskenor, en förvaringsbox för tandskenorna, tandnyanskarta att själv jämföra resultat med och en manual med instruktioner på svenska.

Dentaworks har sin egen tandblekningsgel som är pH-neutral och fri från peroxider såsom karbamidperoxid och väteperoxid, alltså de ämnen som brukar orsaka ilningar vilket gör att den är skonsam mot tänder och emalj.

Innehåll tandblekningsgel 

›  Glycerin (veg)
›  Natriumbikarbonat
›  Vatten
›  Phthalimido-peroxycaproic acid
  Xylitol
›  Cellulosagummi
›  Mentol
›  Poloxamer
›  Natrium lauryl sulfat
›  Citronsyra

hemsida-dentaworks

Dentaworks Tandblekningspenna

dentaworks-penna

Dentaworks tandblekningspenna är helt enkelt en penna som innehåller Dentaworks tandblekningsgel. Pennan innehåller 4 ml vilket ska räcka till ca 30 användningar. När man beställer så ingår även en tandnyanskarta så att du kan jämföra ditt resultat och en manual med instruktioner på svenska.

Pennan passar dig som redan har blekt dina tänder tidigare och nu vill förbättra blekningen. Den passar exempelvis om du vill ta bort missfärgningar som uppstått sen du blekte sist, komma åt på svårare ställen eller om du har enskilda tänder du vill bleka.

”Jag är nöjd med min penna som är lätt att aplicera på tänderna. Jag ser att mina tänder har blivit mycket vitare, lättare än så här kan det inte bli. Kommer att fortsätta med att beställa pennan, bara så ni vet.” – Jane Andersson

Vi håller med Jane om att pennan kanske är det enklaste alternativet när det gäller tandblekning. Lätt att bara pensla på för att förbättra om man har blekt tidigare.

Du använder tandblekningspennan genom att pensla på ett tunt lager av tandblekningsgelen direkt på tänderna. Låt gelen verka i två minuter och sedan är det klart. Innan du använder pennan bör du borsta tänderna. Du kan använda pennan två gånger/dag och får normalt det resultat du vill uppnå inom en – två veckor men vill du ha ett snabbare resultat kan du använda pennan ännu fler gånger om dagen.

Dentaworks Skenor & Tandblekningsgel

tandskenor dentaworks

Dentaworks tandskenor är gjorda i det som de själva kallar för kristallklar plast och de ska vara mjukare och skönare att ha i munnen jämfört med andra tandskenor.

”Jag har precis börjat min behandling och vill till att börja med bara säga att skenorna är jättebra, om man värmer dem rätt länge, och pressar på dem över tänderna – mina passar som handen i handsken!! =) Återkommer senare med resultatet med själva blekningen…” – Peter

Precis som Peter säger så upplever vi att man måste ha lite tålamod och värma skenorna lite längre men då passar de väldigt bra. Blir det fel kan du enkelt göra om proceduren vilket alltid känns tryggt.

Dentaworks Tandblekningsgel

Om du redan har tandskenor kan du enkelt köpa endast Dentaworks Tandblekningsgel för ett billigare pris. Dentaworks tandblekningsgel är väldigt populärt då den effektivt tar bort gulhet, fläckar och missfärgningar och gör tänderna vitare. Dentaworks använder 100 % veganska ingredienser samt avstår från djurtester. Innehållet är också peroxidfri och pH-neutralt.

Enligt Dentaworks är det den unika formulan med Active Oxygen Technology och Surface Stain Removal System bleker tänderna och tar borta missfärgningar. En formula som gör tandblekning snabb, säker och med ett lyckat resultat inom 7 dagar.

Så här gör du för att använda Dentaworks tandblekning

dentaworks steg1 skenan formas

Steg 1 – Värm upp tandskenan

Första steget är att värma tandskenan genom att doppa den i hett vatten (lämna gärna i den lite längre än du tror). När skenan mjuknat tar du upp den och placerar den över tänderna.

dentaworks steg2

Steg 2 – Forma skenan

Medan den är mjuk trycker du fast den mot dina tänder så att den formar sig rätt för dig. Vi kan också rekommendera att suga ut luft som kan bildas mellan tänderna och tandskenan.

dentaworks steg3 applicering

Steg 3 – Applicering

Efter att skenan är formad bör du skölja av och torka den helt. När den är helt ren och torr trycker du ut en droppe av tandblekningsgelen för varje tand som ska blekas och sedan sätter du tillbaka skenan i munnen igen.

dentaworks steg4

Steg 4 – Tandblekningstid

Den rekommenderade blekningstiden från Dentaworks är 20 minuter två gånger per dag tills du når ditt önskade resultat. Vanligtvis uppnås fullgott resultatet inom ca 7 dagar. Det går också att bleka en gång per dag, men då bör du räkna med två veckor för bra resultat.

Sammanfattning

Dentaworks tandblekning är ett färdigt paket med allt du behöver för att bleka tänderna hemma. Du får tandblekningsgel, tandskena, fodral, tandnyanskarta och instruktioner på svenska. Den rekommenderade användningen är 20 minuter två gånger/dag tills du är nöjd med resultatet och det brukar ta ungefär en vecka.  Tandblekningen ger ett jämnt resultat och hjälper även till att ta bort fläckar på tänderna.

Fördelar

 • Produkterna är kliniskt testade
 • Enkelt och snabbt för dig som inte blekt tidigare
 • Gratis frakt för startkit

Nackdelar

 • Ska helst användas två gånger per dag

Före & Efter från Dentaworks

Dentaworks Beställning och villkor

Betalningsmetoder

Bank- eller kreditkort

Du kan betala med alla kort som har en logga med VISA, MasterCard eller Diners Club kort. Om du har ett kort kopplat till Klarna kan du även använd deras tjänst ”betala direkt”.

Faktura

För dig som vill betala med faktura kan du göra det via Klarna antingen genom att betala allt på en gång eller att dela upp betalningen. Fakturan ska vara betald inom 21 dagar efter att du har fått paketet. Att betala med faktura kostar 19 kronor. Om du delar upp betalningen är det en årsränta på 19,5 %.

Internetbank (direktbetalning)

Om du vill kan du också betala direkt via din internetbank. Det gäller om du har Swedbank, SEB, Nordea eller Handelsbanken.

Frakt

Fraktkostnader

Dentaworks har fri frakt på leveranser över 400 kr. Det tycker vi är helt okej, standard bland varumärken. Flera andra märken har dock valt högre köpsummor vilket är fördel för Dentaworks.

Hur lång är leveranstiden?

Deras normala leveranstid är 1 – 2 arbetsdagar och de skickar alltid sina varor med Express vilket gör det ännu mer imponerande eftersom det är fri frakt för startkit.   

Vilka länder levererar Dentaworks till?

Dentaworks levererar till flera olika länder, bland annat Sverige såklart. Är du osäker över om de levererar till landet du vill beställa till så ser du det i kassan.

dentaworks-kit

Garanti och returrätt

Returrätt
Du får full returrätt i 14 dagar från att du tagit emot produkten. Returrätten gäller om varan är oanvänd och i obruten förpackning, du har alltså inte möjlighet att testa produkten och sedan skicka tillbaka.

Kundtjänst:
Dentaworks kundservice: info@dentaworks.com
Fakturfrågor via Klarna: 08 – 120 120 00

Postadress:
Dentaworks
Drottninggatan 13
252 21 Helsingborg

Användarvänlighet

Applicering
Dentaworks tandblekning är enkel att använda både när det gäller deras tandblekning med skena och gel och deras tandblekningspenna. Det ingår också alltid tydliga instruktioner på svenska till produkterna.

Att tänka på
Som alltid vid tandblekning är det bra att försöka minska ätandet av färgstark mat och dryck, exempelvis kaffe, blåbär och rödvin under perioden du bleker tänderna.

kaffe-blåbär-tandblekning

Finns det hälsorisker med produkterna?

Dentaworks har sin egen tandblekningsgel och de uppger själva att det inte finns några kända biverkningar eller sidoeffekter. Gelen innehåller inte peroxider (de ämnen som vanligtvis orsakar ilningar) vilket gör att den är skonsam mot tänder och tandkött och godkänd enligt EU-standard.

Som vanligt vill vi rekommendera att du rådfrågar en tandläkare innan du använder en tandblekningsprodukt om du känner dig osäker.

Sammanfattning Dentaworks

Dentaworks erbjuder tandblekningsprodukter för dig att använda hemma. De har ett tandblekningspaket med skenor och tandblekningsgel och en tandblekningspenna. Du kan köpa dessa var för sig eller i ett gemensamt paket. De tillverkar sin egen tandblekningsgel och är noggranna med både kvalitet och säkerhet.

Omdöme och betyg

Dentaworks
4.9

Omdöme för Dentaworks

Dentaworks utbud ligger i topp av Sveriges tandblekningsprodukter som vi testat. Hemsidan är lätt att hitta på och ger ett seriöst och pålitligt intryck. Att de tillverkar sina egna produkter ser vi som en stor fördel eftersom det ökar tryggheten. Produkterna känns proffsiga och innehållsförteckningen finns på hemsidan med all nödvändig information. Att nå tio nyanser vitare har vi svårt att tro men resultatet är fortfarande mer än godkänt enligt oss. Ett vitare leende på sju dagar gör Dentaworks startkit till en favorit i vårt test.

 • Produktutbud
 • Innehåll
 • Resultat
 • Frakt & Leveranstid
 • Pris

Fördelar

 • Hälsosam och effektiv tandblekning
 • Tandblekning på 7 dagar
 • Egentillverkade produkter
 • Fri frakt på startkit

Nackdelar

 • Inga sociala medier med bilder