Startkit

Startkit för tandblekning

Ett startkit är precis som det låter ett färdigt paket som hjälper dig att komma igång med tandblekning. Har du inte blekt dina tänder tidigare så rekommenderar vi att du börjar genom att köpa ett startkit.

Startkit är utformade för att motsvara den tandblekning som används om du bleker tänderna hos en tandläkare. Själva tandblekningen görs med hjälp av en plastskena och en tandblekningsgel. Du formar själv skenorna genom att först lägga dem i varmt vatten så att de mjukar och sedan försiktigt trycka fast dem över dina tänder så att de stelnar och formar sig. När skenorna är formade lägger man i tandblekningsgel inuti och sätter sedan in dem i munnen igen. Tiden som skenorna ska sitta inne varierar beroende på märke men brukar ligga mellan 15 – 45 minuter en gång om dagen.

För att uppnå bäst resultat används blekning en gång om dagen i en till två veckor. När du har format dina skenor en första gång kommer de att behålla formen och du kan använda dem gång på gång.

tandblekningskit-skillnad

Vilket tandblekningskit är bäst?

Vilket startkit som passar dig bäst beror på vilka behov du har. För vissa är det viktigaste att det är en tandblekning som går snabbt att använda, för vissa kanske det är viktigare att det inte ska kosta för mycket och vissa är väldigt mån om att ha ett välkänt varumärke. Vi har recenserat flera startkit och alla kommer att göra dina tänder vitare. Det som vi tycker avgör vilket som är det bästa är hur bra tandblekning man får för pengarna.

Dentaworks Startkit

4.9 av 5 poäng i test

499 kr/ leverans 1-2 dagar
Helt utan peroxider
EU-godkänd tandblekning
Leverans 1-2 dagar
Fri frakt av startkit
BÄST-I-TEST 2024
KÖP HOS DENTAWORKS

Beconfident Dual Boost X2

4.9 av 5 poäng i test

499 kr/ leverans 1-2 dagar
För dig som bleker för första gången
Kliniskt testad & godkänd av tandläkare
Fri från Peroxider, BPA och TEA
Avancerad och effektiv blekningsformula
Snabb leverans 1-2 dagar
KÖP HOS BECONFIDENT

White One Ultimate Kit

4.8 av 5 poäng i test

599 kr/ leverans 1-2 dagar
Ett komplett tandblekningskit
Över 500 000 nöjda kunder i Sverige
Helt utan peroxider (EU-godkänd)
Tandblekningsresultat efter 7-14 dagar
Snabb leverans 1-2 dagar
KÖP HOS WHITE ONE

Två vanliga frågor om startkit

Är det samma innehåll i alla startkit?

Alla startkit utgår från samma tandblekning med skenor och blekningsgel och är på så sätt väldigt lika varandra. Det som skiljer sig är dels lite hur skenorna är utformade och dels innehållet i tandblekningsgelen. Beroende på tandblekningsgelen rekommenderar olika varumärken olika lång användning av blekningen vid varje tillfälle. Undantag som till exempel White One innehåller LED-lampa men inte skenor.

Vilken prisklass passar dig bäst?

Prismässigt ligger de flesta startkit mellan 300 – 500 kronor. Det finns även billigare att hitta men ofta riskerar man då att det är oseriösa företag som använder en tandblekningsgel som är importerad och inte är godkänd enligt EU-standard, och rent av faktiskt kan vara skadlig att använda. Därför rekommenderar vi att man köper från ett seriöst företag som är tydliga med vad de använder för gel och att den inte har något skadligt innehåll.

Jämför Populära Startkit

Jämförelse av Sveriges 7 mest sålda startkit

Varumärke Testbetyg Peroxidfri Leveranstid Frakt Recension Startkit Till Hemsida
4.9 Poäng 100 % 1-2 dagar Fri frakt av startkit Läs här 499 kr
4.9 Poäng 100 % 1-2 dagar Fri frakt över 500 kr Läs här 495 kr
4.7 Poäng 100 % 1-2 dagar Fri frakt över 599 kr Läs här 682 kr
4.7 Poäng 100 % 2-3 dagar Fri frakt över 400 kr Läs här 495 kr
4.7 Poäng 100 % 1-2 dagar Fri frakt över 500 kr Läs här 498 kr
4.4 Poäng 100 % 1-3 dagar Fri frakt Läs här 495 kr
4.1 Poäng 0.1 % Peroxid 1-3 dagar Fri frakt över 300 kr Läs här 590 kr

Är det stor skillnad mellan olika startkit?

Som tidigare nämnt så är alla startkit lika varandra på så sätt att de utgår från samma tandblekning med skenor och tandblekningsgel. De skillnader som finns är relativt små när det kommer till seriösa företag som säljer tandblekning som är godkänd enligt EU-standard.

Skenornas utformning kan skilja sig till viss del vilket gör att de kan upplevas som mer eller mindre bekväma i munnen och innehållet i tandblekningsgelen kan också variera mellan olika företag. Vissa erbjuder flera olika startkit och då skiljer sig ofta antingen hur effektiv gelen är eller att de har lyxigare paket där du får med extra produkter.

Grunden i alla startkit är att du får med skenor, gel och tydliga instruktioner. Utöver det har vissa företag även andra delar i deras startkit. Det kan vara en LED-lampa, en tandblekningstandkräm, tandblekningsfoam, tandblekningspenna eller någon annan produkt. Priset på startkitet beror ofta på hur mycket du får med.

Blekningstiden skiljer sig åt

När det kommer till användning kan tiden som tandblekningen ska sitta i munnen variera mellan 15 – 45 minuter per dag. Mängden tandblekningsgel som man får med kan också vara olika så att de räcker till olika många behandlingar, vanligtvis någonstans mellan 20 – 40 stycken.

Alla startkit vi har recenserat kommer göra dina tänder vitare men det som kan skilja sig är vad du får med, innehållet i gelen, hur mycket det kostar och hur lång tid behandlingen tar. Det har även kommit upp nya utmanare på tandblekningsmarknaden som vi inte hunnit recensera, ett av dem är WeSmile.

För vem passar tandblekning med startkit?

Tandblekning med startkit passar dig som inte har blekt dina tänder tidigare eftersom du får med allt som behövs för att få en fulländad tandblekning hemma. Det fungerar även för dig som har blekt tänderna tidigare men inte har skenor och gel hemma och nu vill göra en ordentlig blekning igen.

Om du inte har blekt tänderna tidigare rekommenderar vi inte att du köper en tandblekningspenna eller white strips i första hand eftersom det är mycket svårare att få till ett heltäckande och jämnt resultat. Ett startkit är ett betydligt bättre alternativ där det är enkelt att få till en blekning som kommer åt överallt på alla tänder.

Vad brukar ingå i ett startkit för tandblekning?

Tandskenor

tandskenor

I startkit får du alltid med tandskenor. Det är plastskenor som du själv formar efter dina tänder. När du får hem skenorna är de först hårda men genom att lägga dem i varmt vatten mjuknar de och du kan då forma dem efter just dina tänder så att de sitter bra i munnen.

Tandblekningsgel

tandblekningsgel

Det ingår också alltid tandblekningsgel vilket är det som gör själva blekningen. Gelen är ofta smaksatt med mint och kommer i många fall i smarta förpackningar som gör det enkelt att applicera den i skenorna. Gelen är väldigt dryg och bara en liten mängd behövs per tillfälle vilket gör att den räcker till alla behandlingar du behöver.

LED-lampa

led-lampa

I vissa startkit ingår det en LED-lampa med plasmaljus som fungerar som en accelerator som skyndar på och effektiviserar blekningen. När du har skenorna i håller du enkelt lampan i munnen och skyndar på så sätt på gelens effekt. Vi anser inte att det är nödvändigt att använda sig av en LED-lampa för att få ett bra resultat men den skyndar på och gör att det går lite snabbare.

Förvaringsbox

tandskydd förvaring

I startkiten ingår det vanligtvis också en förvaringsbox som är en liten plastförpackning som du kan ha dina skenor i när du inte använder dem. Det gör att de håller sig fräscha och rena men underlättar också för dig så att du alltid vet var du har dem.

Övrigt praktiskt

tandnyanskarta

Vanligtvis följer en tandnyanskarta med där du jämför färgen på dina tänder och på så sätt kan följa utvecklingen. Tandnyanskartan ger dig en tydlig bild över hur tänderna blir vitare för varje behandling. En nyanskarta brukar sträcka sig från missfärgade tänder till perfekt vita.

Instruktionsmanual

tandblekning manual beconfident

I alla startkit får du med tydliga instruktioner till startkitet och skulle du tappa bort dem finns det att ladda ner eller läsa på hos varje företags hemsida. Instruktionerna är uppdelade i steg för steg vilket gör det lätt att följa. Vi rekommenderar att du läser hela instruktionsmanualen innan du börjar.

3 fördelar med ett startkit

En stor fördel med att köpa ett startkit är att du själv slipper avgöra vad som behövs och vilka delar du behöver köpa. Startkitet är färdigt och innehåller ofta dessutom någon extra skena så att du aldrig behöver stå utan.

Efter att du köpt ett startkit går det oftast att köpa till refill av tandblekningsgelen eftersom du då redan har formade skenor hemma. På så sätt behöver du bara köpa ett startkit första gången och är sedan igång och redo för att bleka tänderna en lång tid framåt.

Det är samma typ av tandblekning som används hos tandläkare fast till ett betydligt bättre pris. Att köpa ett färdigt startkit istället för att köpa alla delar separat blir också oftast billigare då företagen sätter ett fördelaktigt paketpris. Flera av tandblekningsföretagen erbjuder också mängdrabatt om du köper två eller fler startpaket, en perfekt present till din respektive.

5 saker att tänka på när du väljer

  • Är det viktigt för dig att tandblekningen går snabbt? Olika företag har olika lång verkningstid samt erbjuder produkter som kan skynda på tandblekningsprocessen.
  • Är du ute efter ett enkelt och billigt kit eller vill du gärna ha lite extra produkter? Det finns allt från enkla till riktigt lyxiga produkter.
  • På Tandblekning Direkt har vi endast de populäraste produkterna recenserade hos de olika företagen. På respektive hemsida hittar du hela utbudet av produkter för dig som är nyfiken.
  • Kolla gärna efter garantier och eventuella fraktkostnader för att kunna göra ett så bra köp som möjligt. Många gånger skiljer sig frakt och leveranstid åt mellan de olika företagen.
  • Välj alltid ett seriöst företag. På Tandblekning Direkt listar vi endast företag som erbjuder säker tandblekning utan farliga tillsatser.