SimpleSmile

Recension av SimpleSmile tandblekning

Här har vi recenserat SimpleSmile och deras tandblekning. De säljer tandblekningsprodukter som ska vara enkla och trygga att använda hemma. De är ett stort tandblekningsföretag och säljer sina produkter både i sin egen web shop och på andra hemsidor och vissa butiker.  De trycker mycket på att de säljer en trygg och säker tandblekning som inte ger några ilningar eller biverkningar. Detta beror bland annat på att tandblekningen är helt periodoxidfri.

Deras tandblekning funkar både om det är första gången och om du har blekt dina tänder tidigare. Vi kommer gå igenom deras största produkter här och se vad de har att erbjuda. För att du ska vara helt nöjd med ditt ditt köp hos SimpleSmile erbjuder de också en nöjd kund garanti.

simplesmile startkit

SimpleSmile Produktutbud

SimpleSmile har flera olika produkter för att bleka tänderna. De har ett start kit som innehåller allt som behövs för att bleka med skenor och gel hemma. De har också en tandblekningspenna som är smidig för att förbättra tandblekningen. Om du redan har tandbleknings-skenor hemma säljer de sin tandblekningsgel för sig och de säljer även en skummande tandkräm som bleker dina tänder.

SimpleSmile Startkit

279 kr/ leverans 1-2 dagar
Helt utan peroxider
Snabb blekningsprocess
Skonsam mot tänderna
Fri frakt över 500 kr
KÖP HOS SIMPLESMILE

SimpleSmile Expert Kit

599 kr/ leverans 1-2 dagar
Helt utan peroxider
Triple Boost Max blekningsgel
Snabb & effektiv blekningsprocess
Fri frakt över 500 kr
KÖP HOS SIMPLESMILE

SimpleSmile Penna

249 kr/ leverans 1-2 dagar
Helt utan peroxider
Enkel förbättring av blekning
Skonsam mot tänderna
Fri frakt över 500 kr
KÖP HOS SIMPLESMILE

SimpleSmile Startkit

SimpleSimle har ett start kit som är skapat för dig som aldrig har blekt tänderna tidigare. Du får ett färdigt paket med allt som behövs för tandblekning med skenor och gel som enkelt går att använda hemma.

I deras kit ingår 10 ml tandblekningsgel (ska räcka till ca 10 behandlingar), tre stycken munskenor och instruktioner. SimpleSmile har en egen tandblekningsgel. Den är helt fri från peroxider vilket gör den snäll mot både tänder och tandkött.

Aktiva Ingredienser

›  Glycerin
›  Natriumbikarbonat
›  Kaliumsorbat
›  Karbomer
  Aloe
›  Granatäpplefröextrakt
›  Kamomillblomsextrakt
›  Sodiumfluorid
›  Smakämne
›  Polysorbat
›  Vitamin D (ergokalciferol)
›  Fluor

simplesmile hemsida

SimpleSmile Tandblekningspenna

simplesmile expert pen

SimpleSmile har en tandblekningspenna som precis som det låter är en penna som innehåller deras tandblekningsgel. De kallar deras penna för ”touch-up pen” och den passar bäst om du redan har blekt tänderna och nu bara vill bättra på blekningen.

”De kallar deras penna för touch-up pen och den passar bäst om du redan har blekt tänderna och nu bara vill bättra på blekningen.”

Innan du använder pennan är det bra om du borstar tänderna utan tandkräm. För att använda den skruvar du på pennans baksida så att tandblekningsgelen kommer fram och sedan penslar du på ett tunt lager på tänderna du vill bleka. Det är viktigt att tänka på att även pensla mellan tänderna så att det blir jämnt. Det tar tre minuter för gelen att torka och efter det fortsätter den att verka under dagen och försvinner av sig själv.

SimpleSmile Expert Kit

SimpleSmiles Expert Kit kommer med tre stycken bettskenor som vi tycker är bland marknadens bästa i passform och kvalité. Sprutan gör också att det blir lättare att dosera rätt vilket kan vara ett problem då ofta är svårt att följa hur mycket gel som instruktionen säger att man ska använda.

 

Expert kitet innehåller Triple Boos Max teknologi som gör tänderna rena med hjälp av aktiva fläckborttagare. Med natriumbikarbonat och phtalimidoperoxydcaproic acid bleks tänderna skonsamt.

Gelen innehåller

Paketet innehåller 10 ml av gelen som också innehåller PAP (ε-fthalimido peroxi hexansyra) + natriumbikarbonat + kokossulfat. Dessa ingridenser samverkar för att enligt SimpleSmile bilda den mest effektiva som finns tillgänglig, peroxidfria tandblekningen.

SimpleSmile Skenor & Tandblekningsgel

SimpleSmile alla produkter

Om du redan har tandblekningsskenor så säljer de sin tandblekningsgel separat. Du kan också välja att köpa ett stort paket med både deras start kit och tandblekningspenna i. Om du vill ha en mildare tandblekning säljer de även en skummande tandkräm som du borstar på tänderna två gånger om dagen i tre veckors tid, den är dock ofta slut i lager.

”Älskar denna tandblekning! Ser resultat nästan direkt och håller i flera månader efteråt! Priset är överkomligt och man får mycket tandblekning för pengarna. Rekommenderas!” – Anna Lorén

Så här gör du för att använda SimpleSmile tandblekning

simplesmile steg 1

Steg 1 – Värm upp tandskenan

Du börjar med att doppa skenan i varmt vatten för att du ska kunna forma den. När skenan är mjuk och går att forma tar du upp den och placerar den över tänderna. Tryck till skenan med hjälp av fingrarna och tungan så att den formar sig efter dina tänder. När skenan är formad ska du klippa av flärpen. Innan du börjar bleka ska du borsta dina tänder utan tandkräm.

simplesmile steg 2

Steg 2 – Applicering av gel

När du är klar pressar du ut en tunn sträng med gel längs hela munskenan och sätter tillbaka den över den tandraden du vill bleka. Lägg inte för tjockt med gel i munskenan, cirka 0,5 ml per behandling räcker. Det går också att välja vilka tänder du vill bleka genom att endast applicera blekningsgel vid tandskenan som ligger mot de tänder du valt ska blekas.

simplesmile steg 3

Steg 3 – Sätt i skenan i munnen

Låt skenan sitta på i 15 minuter, därefter spotta ut och skölj sedan munnen med vatten, borsta dina tänder lätt utan tandkräm. SimpleSmile rekommenderar att du upprepar blekningen en gång per dag i 10 dagar. Enligt deras instruktioner kan gelen användas upp till 20 dagar under en tremånadersperiod.

Sammanfattning

SimpleSmile har ett start kit för tandblekning med gel och skenor. Paketet innehåller allt som behövs för att du ska kunna bleka dina tänder hemma. I deras kit ingår tandblekningsgel, skenor och instruktioner. Deras rekommendation är att du använder tandblekningen 15 minuter per dag i 10 dagar.

Fördelar

 • Billigt start kit
 • Behöver bara användas 15 minuter per dag

Nackdelar

 • Ingår ganska lite tandblekningsgel

Före & Efter från SimpleSmile

SimpleSmile Beställning och villkor

Betalningsmetoder

Bank- eller kreditkort

Det går att betala med VISA, MasterCard och American Express. De använder sig av PCI DSS kortbetalning som är ett enkelt och säkert sätt att betala över nätet. Om du har ett kort kopplat till Klarna kan du också använda deras tjänst ”betala direkt”.

Faktura

Det går också att betala med faktura via Klarna. Fakturan är kostnadsfri men ska betalas inom 14 dagar. Du kan också välja delbetalning och då tillkommer en avgift på 29 kronor och sedan en rörlig årsränta på 19,9 %.

Frakt

Fraktkostnader

Kostnaden för fraken är 19 kr via postnord, väljer man att beställa med DHL kostar frakten 49 kronor.

Hur lång är leveranstiden?

Om beställningen görs innan klockan 15:00 skickar de varorna samma dag och du ska få leveransen dagen efter. I kassan står det att det tar 2–4 dagar med Postnord och 1–2 dagar med DHL.

Vilka länder levererar SimpleSmile till?

SimpleSmile finns i 14 länder och levererar självklart till Sverige. Om det är något specifikt land du undrar över kan du kontakta deras kundtjänst.

SIMPLEsmile-garanti

Garanti och returrätt

Garanti och returrätt
De har en Nöjd Kund garanti där de betalar tillbaka hela kostnaden om du inte är nöjd. Garantin gäller i 14 dagar efter beställningen. För att garantin ska gälla ska produkterna vara i originalförpackning och minst 75 % av tandblekningsgelen ska vara kvar.

Du har returrätt i 14 dagar om varan är oanvänd och oskadad. Du kan alltså inte testa varan först och sedan returnera den. Du får själv betala kostnaden för returen.

Kundtjänst:
E-mail: kundtjanst@simplesmile.se
Telefon: 0702 – 56 50 00

Användarvänlighet

Applicering
Det är enkelt att använda produkterna från SimpleSmile. Både deras kit med skenor och gel och deras tandblekningspenna är smidiga och lätta att använda själv. I synnerhet expert kitets skena imponerar.

Att tänka på
Som vid all tandblekning är det alltid bra att försöka att inte äta så mycket färgstark mat och dryck, exempelvis kaffe, blåbär och rödvin under perioden som du bleker tänderna.

kaffe-blåbär-tandblekning

Finns det hälsorisker med produkterna?

SimpleSmile har sin egen tandblekningsgel som är helt fri från peroxider (de ämnen som oftast orsakar ilningar). Det gör att den är skonsam mot tänderna och tandköttet. De uppger själva att deras tandblekning är helt ofarlig att använda och absolut inte skadlig för tänderna. Som vanligt vill vi rekommendera att du rådfrågar en tandläkare innan du använder en tandblekningsprodukt om du känner dig osäker.

Sammanfattning SimpleSmile

SimpleSmile säljer flera tandblekningsprodukter för dig att använda hemma. De säljer både ett färdigt start kit med skenor och gel och tandblekningspenna. Du kan också välja att köpa både skenor, gel och penna. De har sin egen tandblekningsgel som de använder i alla sina produkter.

Omdöme och betyg

SimpleSmile
4.7

Omdöme för SimpleSmile

SimpleSmile har ett  relativt bra utbud innefattande det man behöver för att bleka tänderna på ett enkelt sätt hemma. Vi gillar att de har sin egen tandblekningsgel och är helt transparenta med ingredienser. Tandblekningen fungerar som utlovat och är smidig att använda.

 • Produktutbud
 • Innehåll
 • Resultat
 • Frakt & Leveranstid
 • Pris

Fördelar

 • Bra resultat med Expert Kit
 • Budget segment med billiga priser
 • Effektiv tandblekningsformula

Nackdelar

Endast gratisfrakt över 500 kr