Beconfident

Recension av Beconfident tandblekning

Här finner du Tandblekning Direkts recension av Beconfident och deras tandblekning. Beconfident är ett etablerat varumärke som fokuserar på skönhet och välmående och säljer produkter främst för tandblekning men även hudvårdsprodukter och produkter inom wellness.

I denna recension går vi endast igenom Beconfidents tandblekningsprodukter för hemmabruk. När det gäller att bleka tänderna skriver de på sin hemsida att deras affärsidé inte är att erbjuda den billigaste tandblekningen utan att deras mål är att leverera premium tandblekningsprodukter. Det märks att de satsar mycket på att sälja in sina produkter med en snygg hemsida och mycket marknadsföring.

beconfident x3 kit

Beconfidents Produktutbud

Beconfident har ett väldigt stort utbud av tandblekningsprodukter. De har flera olika alternativ både när det gäller start kit, refill, pennor och andra produkter för tandblekning. Grunden i deras produkter är deras tandblekningsgel som du hittar i majoriteten av varorna de säljer.

De har flera tandbleknings-kit som bygger på samma grundprincip med skenor och tandblekningsgel. Vilken som passar för dig beror helt enkelt på hur lång tid du har, hur mycket pengar du vill lägga och vilket resultat du vill uppnå. Inkluderat i utbudet finns också tandblekningsremsor och deras egen utvecklade Sonic Tandborste.

Beconfident Startkit X1

399 kr/ leverans 1-2 dagar
Helt utan peroxider
Fri från BPA, TEA och parabener
Effektiv och snabb tandblekning
Godkänd av läkemedelsverket
10% RABATTKOD: CKAD8936
KÖP NU

Beconfident Dual Boost X2

499 kr/ leverans 1-2 dagar
Helt utan peroxider
Fri från BPA, TEA och parabener
Populärt alternativ
Effektiv och snabb tandblekning
10% RABATTKOD: CKAD8936
KÖP NU

Beconfident Premium X3 Kit

799 kr/ leverans 1-2 dagar
Helt utan peroxider
Fri från BPA, TEA och parabener
Endast 15 minuter per behandling
Nedsatt ordinarie pris
10% RABATTKOD: CKAD8936
KÖP NU

Beconfident Pro Kit

970 kr/ leverans 1-2 dagar
Helt utan peroxider
Upp till 7 nyanser vitare på 10 dagar
Förstärker skadad emalj
LED-Light Whitening ingår
10% RABATTKOD: CKAD8936
KÖP NU

Beconfident Strips

295 kr/ leverans 1-2 dagar
Upp till 3 nyanser vitare på 5 dagar
100 % säker blekningsgel utan ilningar
Lätta att applicera
Prisvärt alternativ för blekning
10% RABATTKOD: CKAD8936
KÖP NU

Beconfident Tandborste

895 kr/ leverans 1-2 dagar
38 000 oscillationer per minut
90 dagars batteritid
5 olika borstfunktioner
Innehåller 2 olika borsthuvuden
10% RABATTKOD: CKAD8936
KÖP NU

Beconfidents Startkit

Beconfidents start kit är speciellt framtaget för dig som aldrig har använt tandblekning tidigare. Du bleker dina tänder själv hemma med hjälp av deras skenor och tandblekningsgel. Behandlingen tar bara 15 minuter och är enkel att använda.

Startkitet innehåller 10 ml tandblekningsgel (vilket ska räcka till ca 10 behandlingar), tre stycken tandskenor, en nyansguide för dig att jämföra med och en manual med instruktioner på svenska.

Beconfidents tandblekningsgel är helt fri från peroxider och gör att du inte ska få några ilningar eller biverkningar på tänder eller tandkött. Gelen är även 100 % fri från BPA, TEA och parabener. Mer än 85 % av innehållet är naturliga ingredienser.

Aktiva Ingredienser

  Sodium Bikarbonat: Penetrerar tanden efter ca 8 minuter och bildar fria karbonater
›  Aloe Vera: Lugnande och skonsamt för tandköttet
›  Fluor: För att stärka tänderna och minska uppkomsten av karies
›  Ekologisk Melonsmak: För en fräsch upplevelse

beconfident hemsida

Beconfidents Dual Boost Kit

beconfident dual bost kit

Beconfidents andra kit heter Dual Boost. Precis som vid deras start kit använder du skenor och tandblekningsgel och du får med allt du behöver. Skillnaden är att tandblekningsgelen är förbättrad och verkar i två steg här. Först är det en fas som tar bort missfärgningar på tändernas ytliga lager. Efter det är det en fas som tar bort djupare missfärgningar. Den djupare fasen aktiveras efter åtta minuter.

Upp till två nyansare vitare efter 30 minuter

I dual boost får du även med 10 ml tandgloss för efterbehandling som gör att tänderna fortsätter skyddas mot missfärgningar efter tandblekningen Behandlingen tar 10 dagar för ett färdigt resultat även om tänderna ska ha blivit 1 – 2 nyanser vitare redan efter 30 minuter.

Gelen verkar i grunden vara densamma som vid deras Stark Kit förutom att den även innehåller: Sodium Coco-Sulfate. Det är ett ämne som aktiveras direkt i kontakt med tanden och som effektivt lyfter bort missfärgning från tänder. Till skillnad från melonsmaken i deras start kit är den här smaksatt med ekologisk mint. En uppfriskande smak likt melon som gör att blekningsprocessen känns fräsch från start till slut. Läs mer om Dual Boost Kit hos Beconfident.

Beconfidents Premium Kit

beconfident premium kit

Deras Premium Kit är som de själva beskriver som deras start kit fast ännu bättre. Det här är troligtvis ett av de lyxigaste paketen du kan köpa. Du får precis som i alla deras kit allt du behöver för att bleka med skenor och gel. I det här paketet får du den förbättrade tandblekningsgelen som först jobbar mot ytliga missfärgningar och sedan mot djupare.

I paketet medföljer även deras tandgloss som fortsätter att skydda tänderna efter behandlingen. För att få fullständigt resultat med sex nyanser vitare tänder ska man utföra behandlingen mellan 12 – 14 dagar.

Starkare blekningseffekt

Gelen är densamma som vid deras dual boost kit förutom att den här innehåller 0.1% hydrogen peroxid vilket ger en ännu starkare blekningseffekt och gör att tänderna kan bli en nyans vitare än med deras övriga produkter. Eftersom mängden peroxid är så liten i gelen så ska den inte ge några bieffekter och mängden gör att den fortfarande är godkänd enligt EU-standard.

Vi tycker själva att ilningar är det värsta som finns men eftersom gelen innehåller en väldigt liten mängd peroxid ska ilningar inte vara något problem. Läs mer om Premium Kit hos Beconfident.

Beconfident Pro Kit (NY)

beconfident pro kit

En spännande nyhet från Beconfident är deras nya Tandblekning Pro Kit. Vad som utmärker Pro Kit är deras nya och emaljvänliga formula Triple Boost Max, en gel som ger effektivt resultat på kortast möjliga tid. Precis som andra kit följer munskenor med som enkelt formas i vatten. I paketet ingår också Beconfident® LED-Booster Light som påskyndar och förbättrar resultatet.

Beconfident Pro kit är ett premium alternativ för tandblekning hemma för dig som vill ha maximalt resultat. Vad gör då denna tandblekning så effektiv? Beconfident kallar det “Triple Boost Max Technologi” där två aktiva ingredienser är  natriumbikarbonat och Phthalimidoperoxycaproic acid som fungerar som rengörare samt tar bort fläckar.

Utöver detta innehåller gelen också PAP (ε-fthalimido peroxi hexansyra) och kokossulfat. Tillsammans med natriumbikarbonat ger det en effektiv peroxidfri tandblekningsbehandling. Anledning till att PAP inkluderas i gelen är för att den bidrar till en hög grad av oxidation. Oxidation är viktigt för att ta bort missfärgningar i tänderna. Pro Kit är 100 % peroxidfri och PAP frisätter ingen väteperoxid. Läs mer om Pro Kit hos Beconfident.

Beconfident Sonic Tandborste

beconfident sonic eltandborste

För alla som bryr sig om sin munhälsa är en bra tandborste a och o. Därför har Beconfident valt att lansera Beconfident® Sonic Whitening, en eltandborste utöver det vanliga. Vad är det då som skiljer Sonic Whitening från en vanlig eltandborste? Låt oss gå igenom ett par olika funktioner som gör denna eltandborste till vår favorit.

När du öppnar förpackningen får man direkt känsla av kvalité. Denna tandborste är slimmad i designen och väger mindre än eltandborstar som vi använt innan. Tandborsten finns i två färger, en snygg svart nyans samt en vit med rose-guld. Två stycken batterihuvuden följer med, ett för rengöring och ett för whitening. Batteritiden är hela 90 dagar vilket gör att du nästintill slipper tänka på laddning. En annan sak som du kommer märka direkt är ljudet, denna eltandborste är väldigt tyst.

Är tandborsten effektiv? Svaret är ja, med 38.000 svängningar per minut tar tandborsten bort plack 62 % bättre än manuell tandborstning (klinisk studie). Vibrationerna ger en sekundär rengöringseffekt vilket tar bort plock effektivt där vanliga borstar inte kommer åt. Det finns också 5 olika program (clean, sensitive, gum care, white, polish) och inbyggd timer. Allt som allt en eltandborste vi varmt kan rekommendera! Läs mer om Sonic Tandborsten hos Beconfident.

Beconfident tandblekningspenna

En annan produkt som är populär hos Beconfident är deras tandblekningspenna. Den är till för att bättra på din tandblekning efter att du gjort en full blekning med startkit. Ett enkelt och snabbt komplement för att se till att tänderna håller sig vita även under en längre tid.

Beconfident Refill

Beconfident säljer även refill till alla sina kit så att du enkelt kan köpa mer tandblekningsgel när du redan har skenor hemma. Behöver du nya skenor så säljer de även dem separat. Beconfident erbjuder oftast rabatterade priser på refill och skenor, så håll utkik om du behöver nytt.

Så här gör du för att använda Becofident tandblekning

 

Steg 1 – Forma munskenan

Du börjar med att forma munskenorna genom att lägga dem i varmt vatten 2-3 sekunder så att de mjuknar. När skenorna är mjuka sätter du dem över dina tänder och trycker till med fingrarna samt tungan så att de formas efter ditt bett. Rekommenderat är också att samtidigt suga ut luften. Om skenan inte formar sig perfekt kan du enkelt göra om från processen från början. Skölj munskenorna med kallt vatten och klipp av den lilla flärpen.

Steg 2 – Borsta tänderna

Innan varje behandling är det alltid bra att borsta tänderna. Beconfident rekommenderar att du gör det utan tandkräm.

Steg 3 – Applicering av blekningsgel

Det finns två alternativ, det första alternativet börjar du med att tvätta händerna. Efte det pressar du ut ungefär en droppe på fingret och applicerar på varje tand du vill bleka innan du sätter i munskenan, eller munskenorna. Föredrar du att applicera blekningsgel direkt i munskenan funkar det minst lika bra. En tunn sträng som täcker de tänderna du vill bleka pressat ut i munskenan.

Steg 4 – Låt blekning verka

När du satt in munskenorna kan du luta dig tillbaka och låta blekningsprocessen börja. Antal minuter skiljer sig åt, kolla därför vad den rekommenderade tiden för din Beconfident produkt är.

Steg 5 – Ta ut munskenan

Efter att tiden gått tar du ut munskenan/munskenorna och sköljer munnen med vatten. Därefter är det bra att borsta tänderna igen utan tandkräm. Sen är det klart!

Sammanfattning

Beconfidents Start Kit är precis som det låter ett färdigt paket som innehåller allt som behövs för dig som vill börja testa tandblekning. Du får med dig tandblekningsgel, tandskenor, en nyansguide och svenska instruktioner. Behandlingen tar bara 15 minuter per tillfälle vilket gör den ovanligt snabb. En tydlig manual hur man går tillväga kommer i paketet vilket hjälper dig genom hela blekningsprocessen.

Fördelar

 • Egen gel som både bleker och stärker
 • Enkelt och snabbt för dig som inte blekt tidigare

Nackdelar

 • Inte lika bra blekningsresultat som vi hoppats

Före & Efter från Beconfident

Beconfident Beställning och villkor

Betalningsmetoder

Bank- eller kreditkort

Du kan betala med kort om du har VISA, MasterCard eller American Express. Om du har ett kort kopplat till Klarna kan du också använda deras tjänst ”betala direkt”.

Faktura

Beconfident erbjuder faktura via Klarna och du får då en kostnadsfri faktura som ska betalas inom 14 dagar. Du kan också välja att dela upp din betalning. Det tillkommer då en avgift på 29 kronor vid köptillfället och en årsränta på 19,90%.

Frakt

Fraktkostnader

Beconfident har fri frakt över 500 kronor och annars en fraktavgift på 19 kronor för PostNord och 49 kronor för DHL. Vi tycker verkligen att det drar ner när ett företag inte har fri frakt och 500 kronor är en ganska hög gräns. Dock så har de många erbjudanden på sin hemsida om fri frakt så har man lite flyt kan det gå ändå.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstiden är 1 – 2 dagar med DHL och 2 – 4 dagar med PostNord. En förhållandevis lång leveranstid om man ska behöva betala för frakten tycker vi.

Vilka länder levererar Beconfident till?

De levererar till flera olika länder och finns representerat både i Europa och USA. Om du är osäker på något specifikt land så hör av dig till deras kundservice och dubbelkolla.

nöjd-kund-garanti beconfident

Garanti och returrätt

Nöjd-kund-garanti
Beconfident har en Nöjd-kund-garanti där de betalar tillbaka hela kostnaden för produkterna om du inte är nöjd. För att garantin ska gälla krävs det att du följt instruktionerna och använt produkterna rätt samt att du använt deras App och kan visa upp före och efter bilder.

Returrätt
Returrätt gäller i 14 dagar efter att du mottagit varan och då ska produkterna vara oanvända i obruten förpackning. Du kan alltså inte först testa varan och sedan lämna tillbaka den.

Kundtjänst:

Tel: 0702-56 50 00

Vardagar 09-12:00
E-mail: kundtjanst@beconfident.se

Användarvänlighet

Applicering
Beconfidents produkter är lättanvända och tandblekningen med skena och tandblekningsgel är enkel även om man aldrig har testat tidigare. Oavsett vilket kit du köper så följer det med tydliga instruktioner på svenska.

Att tänka på
När man använder tandblekning är det alltid bra att försöka minska ätandet av färgstark mat och dryck, exempelvis kaffe, blåbär och rödvin under perioden du bleker tänderna.

manual för beconfident

Finns det hälsorisker med produkterna?

Beconfident använder sin egen tandblekningsgel som är utvecklad i Sverige. Majoriteten av deras produkter innehåller inga peroxider vilket gör att de är skonsammare för både tänder och tandkött. Deras gel till premiumtandblekningen innehåller 0.1 % peroxid vilket ska vara en så liten mängd att det inte ger några biverkningar alls och gör att den är godkänd enligt EU-standard.

FDA-godkänd

Gelen är också godkänd av FDA (US Food & Drug Administration) och testad av ett oberoende labb i Tyskland. De uppger själva att deras produkter är helt fria från skadliga ämnen och därför också helt fria från biverkningar. Som vanligt vill vi rekommendera att du rådfrågar en tandläkare innan du använder en tandblekningsprodukt om du känner dig osäker.

peroxide-free

Sammanfattning Beconfident

Beconfident säljer en mängd olika produkter för tandblekning. De har tre olika kit som innehåller allt som behövs för att bleka tänderna med skenor och tandblekningsgel. Vilket du väljer beror på hur lång tid du vill lägga, vad du vill betala och vilket resultat du vill få. De har sin egen gel som är utvecklad i Sverige och är skapad för att inte bara bleka utan också stärka dina tänder.

Omdöme och betyg

Beconfident
4.7

Omdöme för Beconfindent

Enligt oss har Beconfident ett bra utbud med många olika alternativ för tandblekning. Deras kit sträcker sig över flera prisklasser vilket gör det finns paket för alla behov. Tandblekningen fungerar effektivt med bra resultat vid användning av deras tandblekningsprodukter. För bästa resultat ska man alltid slutföra hela behandlingstiden. Beconfident känns som ett pålitligt företag men som lagt mycket pengar på sitt varumärke.

 

 • Produktutbud
 • Innehåll
 • Resultat
 • Frakt & Leveranstid
 • Pris

Fördelar

 • Effektiv formula
 • Väletablerat företag
 • Många alternativ att välja på

Nackdelar

 • Endast fri frakt över 500 kr
Sending
Läsarnas Betyg
4.44 (18 Röster)