Beconfident

Recension av Beconfident tandblekning

Här hittar du vår recension av Beconfident® och deras tandblekning som senast uppdaterades 06-05-2021. Beconfident är ett svenskt varumärke som utvecklar och erbjuder innovativa och effektiva produkter för vitare tänder. Utöver produkter för hemmatandblekning så hittar du bland annat en egenutvecklad Sonic Whitening tandborste och tandkräm med tandblekande effekt, bettskenor samt produkter för hudvård.

Denna recension kommer endast att beröra Beconfident tandblekningsprodukter även om vi också har skrivit ett kort stycke om beconfidents tandborste som är värd att nämna. Beconfident menar att ”de tar ditt leende på allvar” och understryker produkternas kvalitet och resultat genom att erbjuda alla kunder en 100 % nöjd kund-garanti eller pengarna tillbaka. Vi håller med om att produktutbudet håller hög kvalitet och att de produkter vi testat levererar utlovat resultat. De erbjuder dessutom olika refill-varianter så att du kan upprätthålla resultatet utan att behöva köpa ett helt nytt kit. 

beconfident-tandblekningsprodukt

Beconfidents Produktutbud

Beconfident har ett stort utbud av produkter inom tandblekning så det finns troligtvis något för dig oavsett vad du är ute efter. De erbjuder olika varianter av kompletta kit med gel och munskenor, tandblekningsremsor och tandblekningspenna för enkel applicering. Dessutom erbjuder Beconfident lite mer nyskapande produkter som ett nattserum som bleker dina tänder när du sover, ett tandgloss som skyddar tänderna mot nya missfärgningar samt en boostande LED-lampa för en extra blekande effekt. Det finns med andra ord det mesta inom tandblekning och munhälsa i Beconfidents produktutbud.

Vet du inte vad du ska välja?

Är det första gången du bleker tänderna så är deras Dual Boost X2 Kit en bra start och innehåller allt du behöver för att bleka tänderna hemma. Vill du ha maximalt resultat bör du enligt oss testa Pro Kit som de själva säger är den mest effektiva peroxidfria tandblekningsbehandling som finns tillgänglig. Pro Kit och LED-lampa säjs separat men tillsammans med LED-lampan ger den ännu bättre effekt. Om du fortfarande funderar på om en hel tandblekningskur är något för dig så kan du testa deras nya Sonic Whitening tandborste och Whitening tandkräm.

Beconfident Dual Boost X2

STARTKIT

495 kr/ leverans 1-2 dagar
För dig som bleker för första gången
Ger effektivt och skonsamt vitare tänder
Kliniskt testad & godkänd av tandläkare
Fri från Peroxider, BPA och TEA
Snabb leverans 1-2 dagar
KÖP NU HOS BECONFIDENT

Beconfident Pro Kit

AVANCERAT KIT

975 kr/ leverans 1-2 dagar
För dig som vill ha maximalt resultat
En av marknadens bästa tandblekningkit
Kliniskt testad & godkänd av tandläkare
Fri från Peroxider, BPA och TEA
Snabb leverans 1-2 dagar
KÖP NU HOS BECONFIDENT

Beconfident Strips

ENKEL BLEKNING

295 kr/ leverans 1-2 dagar
Vitare tänder efter bara 15 minuter
Smidiga och enkla att använda
Kliniskt testad & godkänd av tandläkare
Fri från BPA, TEA och parabener
Snabb leverans 1-2 dagar
KÖP NU HOS BECONFIDENT

Beconfidents Tandblekning

Beconfidents startkit är speciellt framtaget för dig som aldrig har använt tandblekning tidigare. Du bleker dina tänder själv hemma med hjälp av deras skenor och tandblekningsgel. Behandlingen går snabbt och är enligt oss väldigt enkel att använda.

Beconfident har flera olika produkter där vi valt att testa tre olika varianter som vi delat in i kategorierna: startkit, avancerat kit och enkel blekning. Samtliga produkter ger dig skonsamt vitare tänder men skiljer sig i framförallt effektivitet och pris. Längre ner i recensionen går vi också igenom tre olika produkter från Beconfident med fokus på underhåll och munhälsa.

beconfident hemsida

Startkit - Beconfidents Dual Boost X2 Kit

beconfident dual bost kit

Ett utmärkt tandblekningskit för dig som vill bleka tänderna hemma för första gången. I Beconfident Dual Boost X2 Kit får du med allt du behöver för ett lyckat resultat hemma; munskenor, tandblekningsgel och instruktioner. Det ingår dessutom ett tandgloss som hjälper till att skydda tänderna mot nya missfärgningar efter behandlingens slut och förlänga resultatet av tandblekningen.

”Samma smak och konsistens som produkten jag köpte hos tandläkaren men inga ilningar efter behandlingen. Tog bort de missfärgningar jag hade efter ca fem behandlingar. Kommer fortsätta köpa denna.”- Linda Berglund Olofsson

Tandblekningsgelen i Dual Boost-kitet verkar i två steg, i fas 1 tar gelen med hjälp av naturliga ingredienser bort ytligare missfärgningar och fas 2 tar effektivt bort djupare missfärgningar på tänderna. Fas 2 aktiveras först efter åtta minuter vilket Beconfident menar ska vara det mest skonsamma och effektiva för att ta bort djupa missfärgningar.

Skonsamma ingredienser

Gelen innehåller bland annat ingrediensen Sodium Coco-Sulfate, vilket är ett ämne som aktiveras direkt i kontakt med tanden och som effektivt lyfter bort missfärgning från tänder. Gelen är smaksatt med ekologisk mint vilket ger en uppfriskande smak och gör att blekningsprocessen känns fräsch från start till slut. Läs mer om Dual Boost Kit hos Beconfident.

Resultat

 • Upp till 2 nyanser vitare tänder efter 30 min
 • 4 nyanser vitare tänder på 7 dagar
 • 5 nyanser vitare tänder på 10 dagar

Avancerat Kit - Beconfident X4 Pro Kit

beconfident pro kit

En spännande nyhet från Beconfident är deras senaste kompletta tandblekningskit Beconfident Pro Kit för enkel tandblekning hemma med maximalt resultat. Vad som utmärker Pro Kit är deras nya och emaljvänliga formula ”Triple Boost Max”, en gel som effektivt ger maximalt resultat på kortast möjliga tid. Precis som i alla andra kit medföljer munskenor som enkelt formas i vatten. Beconfident Pro Kit är ett premiumalternativ för tandblekning hemma för dig som vill ha maximalt resultat. I kitet ingår också efterbehandlingen Beconfident Protect and Repair som stärker emaljen, lugnar tandköttet och skyddar mot att nya missfärgningar uppstår.

Vad gör då denna tandblekning så effektiv?

Beconfident kallar det “Triple Boost Max Teknologi” då formulan dels innehåller aktiva fläckborttagare men också innehåller de tre aktiva ingredienserna PAP (ε-fthalimido peroxi hexansyra), natriumbikarbonat och kokossulfat som när de arbetar tillsammans ska ge den mest effektiva peroxidfria tandblekning som finns på marknaden. Anledning till att PAP, en organisk persyra, inkluderas i gelen är för att den bidrar till en hög grad av oxidation. Oxidation är viktigt för att ta bort missfärgningar i tänderna. Pro Kit är 100 % peroxidfri och PAP frisätter ingen väteperoxid. Läs mer om Pro Kit hos Beconfident.

Tack för riktigt snabb leverans och bra produkter. – Johanna

Tips! Använd Beconfident Teeth Withening Pro Kit tillsammans med Beconfident LED-Booster Light för att både påskynda och förbättra resultatet av din tandblekning.

Resultat

 • Upp till 7 nyanser vitare tänder på bara 10 dagar

Enkel blekning - Beconfident Teeth Whitening Strips

beconfident Strips

”Väldigt positivt överraskad! Såg skillnad efter 2-3 behandlingar på 15 min. Klar nu och blev sjukt nöjd :)” – Lisa

Beconfident Teeth Whitening Strips är ett enkelt, snabbt och smidigt sätt att bleka tänderna och de ger faktiskt förvånansvärt bra resultat. Remsorna är täckta av en Dual Boost X3-gel som effektivt tar bort fläckar och missfärgningar både ovan och under emaljen för en djupare blekning och återskapande av tändernas naturliga vithet. De utlovar ett omedelbart synligt resultat direkt efter första användningen och de ger faktiskt en viss omedelbar effekt. För fullt resultat rekommenderas dock att genomföra hela behandlingen.

Stripsen är tunna och utformade för att passa på både övre och nedre tandraden. Ingen formning av munskenor behövs utan det är bara att applicera remsorna direkt på tänderna. Gelen som täcker remsorna har en blå färg vilket kan lämna en blå nyans på tänderna efter att remsorna tagits bort som enkelt borstas bort med en vanlig tandborste.

Beconfident Teeth Whitening Strips är kliniskt testad och orsakar inte ilningar eller andra bieffekter på tänder och tandkött. Läs mer om Teeth Whitening Strips hos Beconfident.

Beconfident tandblekningspenna

En annan produkt som är populär hos Beconfident är deras tandblekningspenna. Den är till för att bättra på din tandblekning efter att du gjort en full blekning med startkit. Ett enkelt och snabbt komplement för att se till att tänderna håller sig vita även under en längre tid.

Beconfident Refill

Beconfident säljer även refill till alla sina kit så att du enkelt kan köpa mer tandblekningsgel när du redan har skenor hemma. Behöver du nya skenor så säljer de även dem separat. Beconfident erbjuder oftast rabatterade priser på refill och skenor, så håll utkik om du behöver nytt.

Produkter för Underhåll och Munhälsa

Beconfident erbjuder förutom en rad olika effektiva tandblekningskit även flertal produkter för underhåll och munhälsa. Tillskillnad från andra aktörer på marknaden jobbar Beconfident med att ta fram produkter som främjar en god munhälsa något vi på Tandblekningdirekt står fullt bakom. Här finns bland annat en populär eltandborste, speciellt framtagen tandkräm samt deras night serum.

BECONFIDENT TOOTHPASTE

UNDERHÅLL - BLEKANDE, RENGÖRANDE

39 kr/ leverans 1-2 dagar
Synligt vitare tänder efter 14 dagar
För vitare tänder och bättre munhälsa
Kliniskt testad & godkänd av tandläkare
Fri från Peroxider, BPA och TEA
KÖP NU HOS BECONFIDENT

Beconfident NIGHT SERUM

UNDERHÅLL - REPARERANDE, STÄRKANDE, BLEKANDE

189 kr/ leverans 1-2 dagar
Vakna med ett vitare leende
Reparerar, stärker och bleker tänder
Kliniskt testad & godkänd av tandläkare
Fri från BPA, TEA och parabener
KÖP NU HOS BECONFIDENT

Beconfident Tandborste

UNDERHÅLL - BLEKANDE, RENGÖRANDE

895 kr/ leverans 1-2 dagar
Märkbart vitare tänder & bättre munhälsa
62% mindre plack inom 10 dagar
90 dagars batteritid
Kliniskt testad & godkänd av tandläkare
KÖP NU HOS BECONFIDENT

Beconfident WHITENING TOOTHPASTE

BC Whitening Toothpaste

För ett långsiktigt resultat av din tandblekning är det viktigt med underhåll. Ett bra sätt att underhålla resultatet är genom att med jämna mellanrum använda en whitening-tandkräm i din dagliga munvårdsrutin. Beconfident Multifunctional Whitening tandkräm är vår personliga favorit och har utvecklats av Beconfident själva tillsammans med tandläkare.

Vad gör tandkrämen speciell?

Denna tandkräm kan liknas med en allt-i-ett produkt. Tandkrämen skyddar mot karies och plack, stärker tandköttet samt tar bort fläckar och missfärgningar. Dessutom får du synligt vitare tänder – 2 nyanser vitare på 14 dagar och upp till 4 nyanser vitare på 28 dagar (klinisk studie). Beconfident Multifunctional Whitening tandkräm innehåller en blandning av fluor, kaliumnitrat, kalciumfosfat, zink, kol och kalciumperoxid för att ge användaren en bra munvård. Den innehåller också vitt aktivt kol som har samma fördelar som det populära svarta kolet, men utan att orsaka missfärgningar på handfatet.

Tandkrämen utlovar fräsch andedräkt i upp till åtta timmar och vi tycker faktiskt att även om den inte ger samma extrema fräschör direkt vid användningen då de olika smakerna är något milda, så levererar den vad gäller en fräsch andedräkt länge. Det finns fem olika varianter att välja mellan; kokos+mint, acai+mint, jordgubb+mint, extra mint och sensitive mint. Alla tandkrämer är fria från sulfater och parabener, veganska, cruelty free och består av 98% naturliga ingredienser.

Beconfident NIGHT SERUM

beconfident Night Serum

En sak som vi alla gillar är enkla produkter utan minsta krångel. Detta serum penslas på tänderna innan du går och lägger dig och jobbar för att ge dig starka, reparerade och vita tänder medan du sover. Beconfident Night Serum verkar stärkande och innehåller en gel som bidrar till att fylla mikrosprickor i emaljen samtidigt som den effektivt tar bort missfärgningar på tänderna. Resultatet är reparerade, starka och synligt vitare tänder med blank yta. Det bästa av allt? Det händer medan du sover.

”Lätt att hantera – lätt att pensla på samt att det inte irriterar i munnen.” – Kristina A

Underhåll i första hand

Är det just tandblekning du är ute efter så finns det andra produkter som ger mer effekt. Som underhållande produkt mellan tandblekningsbehandlingar är det däremot en smidig produkt som hjälper till att underhålla resultatet och samtidigt både reparerar och stärker tänderna. En smidigt alternativ för dig som vill se efter dina tänder även efter använt tandblekningskit.

Aktiva Ingredienser

Calcium Hydroxyapatite, Tetrasodium Pyrophosphate, Chamomilla recutita extrakt, 0.1% Hydrogen Peroxid, Aloe Vera, Fluor, Vitamin E och Sorbitol.

Beconfident SONIC WHITENING TOOTHBRUSH

beconfident sonic toothbrush

Vill du ha vita tänder och en bra munhälsa? Då är en bra tandborste a och o. Därför har Beconfident utvecklat Beconfident Sonic Whitening Toothbrush, en eltandborste utöver det vanliga. Vad är det då som skiljer Sonic Whitening från en vanlig eltandborste? Låt oss gå igenom ett par olika funktioner som gör denna eltandborste till vår favorit.

När du öppnar förpackningen får man direkt känsla av kvalité. Denna tandborste är slimmad i designen och väger mindre än eltandborstar som vi använt innan. Tandborsten finns i två färger, en matt svart och en shiny vit – både med en stilren detalj i roséguld. Två stycken borsthuvuden följer med, ett för effektiv rengöring och ett för whitening. Batteritiden är hela 90 dagar (!) vilket gör att du nästintill slipper tänka på laddning. En annan sak som du kommer märka direkt är ljudet, denna eltandborste är väldigt tyst.

”Jag har använt tandborsten dagligen i över ett år nu och jag måste säga är den bästa tandborsten jag någonsin har haft! Jag hade mitt årliga tandläkarbesök för en månad sedan och tandköttet var mycket bättre än året innan, jag hade också mycket renare tänder. Vibrationen i denna tandborste skiljer sig mycket från min tidigare tandborste, och de olika lägena gör verkligen skillnad, jag rekommenderar alla att använda den!” – Magdalena

Är eltandborsten effektiv?

Svaret är ja, med 38.000 svängningar per minut tar tandborsten bort plack 62 % bättre än manuell tandborstning (klinisk studie). Vibrationerna ger en sekundär rengöringseffekt vilket effektivt tar bort plack där vanliga borstar inte kommer åt och ger synbart vitare tänder vid regelbunden användning. Det finns fem olika program (clean, sensitive, gum care, whitening, polish) och inbyggd timer. Allt som allt en eltandborste vi varmt kan rekommendera! Läs mer om Sonic Tandborsten hos Beconfident.

Så här gör du för att använda Becofident tandblekning

 

Steg 1 – Forma munskenan

Du börjar med att forma munskenorna genom att lägga dem i varmt vatten 2-3 sekunder så att de mjuknar. När skenorna är mjuka sätter du dem över dina tänder och trycker till med fingrarna samt tungan så att de formas efter ditt bett. Rekommenderat är också att samtidigt suga ut luften. Om skenan inte formar sig perfekt kan du enkelt göra om från processen från början. Skölj munskenorna med kallt vatten och klipp av den lilla flärpen.

Steg 2 – Borsta tänderna

Innan varje behandling är det alltid bra att borsta tänderna. Beconfident rekommenderar att du gör det utan tandkräm.

Steg 3 – Applicering av blekningsgel

Det finns två alternativ, det första alternativet börjar du med att tvätta händerna. Efte det pressar du ut ungefär en droppe på fingret och applicerar på varje tand du vill bleka innan du sätter i munskenan, eller munskenorna. Föredrar du att applicera blekningsgel direkt i munskenan funkar det minst lika bra. En tunn sträng som täcker de tänderna du vill bleka pressat ut i munskenan.

Steg 4 – Låt blekning verka

När du satt in munskenorna kan du luta dig tillbaka och låta blekningsprocessen börja. Antal minuter skiljer sig åt, kolla därför vad den rekommenderade tiden för din Beconfident produkt är.

Steg 5 – Ta ut munskenan

Efter att tiden gått tar du ut munskenan/munskenorna och sköljer munnen med vatten. Därefter är det bra att borsta tänderna igen utan tandkräm. Sen är det klart!

Sammanfattning

Beconfidents Start Kit är precis som det låter ett färdigt paket som innehåller allt som behövs för dig som vill börja testa tandblekning. Du får med dig tandblekningsgel, tandskenor, en nyansguide och svenska instruktioner. Behandlingen tar bara 15 minuter per tillfälle vilket gör den ovanligt snabb. En tydlig manual hur man går tillväga kommer i paketet vilket hjälper dig genom hela blekningsprocessen.

Fördelar

 • Egen gel som både bleker och stärker
 • Enkelt och snabbt för dig som inte blekt tidigare

Nackdelar

 • Inte lika bra blekningsresultat som vi hoppats

Före & Efter från Beconfident

Beconfident Beställning och villkor

Betalningsmetoder

Bank- eller kreditkort

Du kan betala med kort om du har VISA, MasterCard eller American Express. Om du har ett kort kopplat till Klarna kan du också använda deras tjänst ”betala direkt”.

Faktura

Beconfident erbjuder faktura via Klarna och du får då en kostnadsfri faktura som ska betalas inom 14 dagar. Du kan också välja att dela upp din betalning. Det tillkommer då en avgift på 29 kronor vid köptillfället och en årsränta på 19,90%.

Frakt

Fraktkostnader

Beconfident har fri frakt över 500 kronor och annars en fraktavgift på 19 kronor för PostNord och 49 kronor för DHL. Det finns dock ofta erbjudanden och om du signar upp dig för nyhetsbrev via hemsidan så får du en kod som ger dig fri frakt. Kolla efter en pop-up i vänsta hörnet.

Hur lång är leveranstiden?

Vid beställning innan 14:00 skickas varorna samma dag och leveras dagen efter (gäller helgvardagar).

Vilka länder levererar Beconfident till?

De levererar till flera olika länder och finns representerade på totalt elva marknader i dagsläget. Om du är osäker på något specifikt land så hör av dig till deras kundservice och dubbelkolla.

nöjd-kund-garanti beconfident

Garanti och returrätt

Nöjd-kund-garanti

Beconfident erbjuder en Nöjd kund-garanti där de betalar tillbaka hela kostnaden för produkterna om du inte är nöjd. För att garantin ska gälla krävs det att du följt instruktionerna och använt produkterna på korrekt sätt.

Returrätt
Returrätt gäller i 14 dagar efter att du mottagit varan och då ska produkterna vara oanvända i obruten förpackning. Du kan alltså inte först testa varan och sedan lämna tillbaka den.

Kundtjänst:

Tel: 0702-56 50 00

Vardagar 09.00 – 16:00
E-mail: kundtjanst@beconfident.se

Användarvänlighet

Applicering
Beconfidents produkter är lättanvända och tandblekningen med skena och tandblekningsgel är enkel även om man aldrig har testat tidigare. Oavsett vilket kit du köper så följer det med tydliga instruktioner på svenska.

Att tänka på
När man använder tandblekning är det alltid bra att försöka minska ätandet av färgstark mat och dryck, exempelvis kaffe, blåbär och rödvin under perioden du bleker tänderna.

manual för beconfident

Finns det hälsorisker med produkterna?

Beconfident använder sin egen tandblekningsgel som är utvecklad i Sverige. Majoriteten av deras produkter innehåller inga peroxider vilket gör att de är skonsammare för både tänder och tandkött. Deras gel till premiumtandblekningen innehåller 0.1 % peroxid vilket ska vara en så liten mängd att det inte ger några biverkningar alls och gör att den är godkänd enligt EU-standard.

FDA-godkänd

Gelen är också godkänd av FDA (US Food & Drug Administration) och testad av ett oberoende labb i Tyskland. De uppger själva att deras produkter är helt fria från skadliga ämnen och därför också helt fria från biverkningar. Som vanligt vill vi rekommendera att du rådfrågar en tandläkare innan du använder en tandblekningsprodukt om du känner dig osäker.

peroxide-free

Sammanfattning Beconfident

Beconfident säljer en mängd olika produkter för tandblekning. De har tre olika kit som innehåller allt som behövs för att bleka tänderna med skenor och tandblekningsgel. Vilket du väljer beror på hur lång tid du vill lägga, vad du vill betala och vilket resultat du vill få. De har sin egen gel som är utvecklad i Sverige och är skapad för att inte bara bleka utan också stärka dina tänder.

Omdöme och betyg

Beconfident
4.9

Omdöme för Beconfindent

Enligt oss har Beconfident ett spännande och bra utbud av tandblekningsprodukter samt underhållande produkter för så bra resultat som möjligt. Det finns många alternativ och produkterna sträcker sig över flera prisklasser så att det finns något för alla behov och önskemål. Beställning och leverans har fungerat smidigt varje gång. Tandblekningen fungerar effektivt och vi har fått bra resultat vid användning av deras tandblekningsprodukter. Beconfident känns som ett väletablerat och pålitligt företag.

 

 • Produktutbud
 • Innehåll
 • Resultat
 • Frakt & Leveranstid
 • Pris

Fördelar

 • Prisvärda och effektiva produkter
 • Väletablerat företag
 • Många alternativ att välja på
 • Nöjd-kund-garanti

Nackdelar

 • Endast fri frakt över 500 kr