Swiss Clinic

Recension av Swiss Clinic tandblekning

Vi har här recenserat tandblekningen Swiss Clinic Whitening System. Swiss Clinic är en e-handel som säljer högteknologiska skönhetsprodukter. De har ett stort sortiment med produkter för bland annat hudvård, hårvård och brun utan sol. De skriver själva på sin hemsida att deras uppgift är att fylla tomrummet mellan kosmetik och medicin/ingrepp.

När det kommer till tandblekning vill de sälja samma som används hos tandläkare fast till ett billigare pris. De har endast två produkter för tandblekning och det tänker vi beror på att de inte enbart är inriktade detta segment utan har ett brett allmänt sortiment av skönhetsprodukter. Vi kommer här att gå igenom deras tandblekningskit.

swiss-clinic-webbshop

Swiss Clinic Produktutbud

De har som sagt ett stort generellt utbud av skönhetsprodukter men när det kommer till tandblekning har de bara en produkt. Det är en tandblekning med skenor och tandblekningsgel som du använder hemma. Det säljs som ett kit med allt du behöver om du aldrig har blekt tänderna förut.

Swiss Clinic Whitening System

590 kr/ leverans 1-3 dagar
Snabbt och långvarigt resultat
Upp till 18 behandlingar
Kliniskt testad formula
Väletablerat varumärke
Gratis frakt (över 300 kr)
FÅ 20% RABATT
Använd kod: DIREKT20
KÖP SWISS CLINIC

Swiss Clinis Whitening System Startkit

Swiss Clinic har ett kit för tandblekning med skenor och tandblekningsgel som de kallar för Whitening System. Skenorna formar du efter dina tänder och gelen är deras egna. I paketet ingår två stycken tandskenor, tre förpackningar med tandblekningsgel, en förvaringsbox till skenorna och instruktioner.

Deras tandblekningsgel är framtagen av tandläkare och den innehåller 0.1% Hydrogen Peroxid. Det gör att den får en starkare blekningseffekt och gör att tänderna kan bli något vitare. Eftersom mängden peroxid är så liten i gelen så ska den inte ge några bieffekter och den är godkänd enligt EU-standard.

”Mycket bra resultat, inga ilningar. Inte så svårt med skenorna. Kan verkligen rekommendera denna produkt. Har blekt 4 gånger nu och känner mig nöjd. Verkligen prisvärd. Tack!” – Maria

Aktiva Ingredienser

›  Propylene Glycol
›  Glycerin
›  Aqua
›  Sodium Bicarbonate
  Carbomer
›  Cellulose Gum
›  Triethanolamine
›  PVP
›  Mica
›  Hydrogen
›  Peroxide
›  CI 7789

Så här gör du för att använda Swiss Clinic tandblekning

Steg för steg

Du börjar med att doppa skenorna i varmt vatten. Så fort kanterna på skenan börjar vika sig så ska du sätta in den i munnen så att den formas efter dina tänder. Innan du börjar bleka ska du borsta tänderna noggrant. Häll i tandblekningsgel i munskenorna och sätt sedan tillbaka dem över tänderna.

Första gången du bleker ska du ha inne skenorna i 45 minuter och sedan utöka tiden med 15 – 20 minuter för varje omgång du bleker. Upprepa blekningen varje dag tills du är nöjd med resultatet. Det brukar ta 3 – 14 dagar.

Sammanfattning

Swiss Clinic har en tandblekningsprodukt och den används med hjälp av skenor och tandblekningsgel. De säljer tandblekningen i ett kit där du får med allt som behövs för att du ska bleka tänderna hemma. I deras kit får du tandskenor, tandblekningsgel, förvaringsbox för skenorna och instruktioner. Den rekommenderade användningen är 45 minuter vid första tillfället och sedan utöka med 15 – 20 minuter varje gång du använder den. Använd tandblekningen till du är nöjd med resultatet vilket brukar ta mellan 3 – 14 dagar.

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Tandblekningsgelen är framtagen av tandläkare

Nackdelar

 • Lång blekningstid per tillfälle

Före & Efter från Swiss Clinic

leende-före-efter swissclinic

Swiss Clinic Beställning och villkor

Betalningsmetoder

Bank- eller kreditkort

Du kan betala med VISA, MasterCard eller American Express. Om du har ett kort kopplat till Klarna kan du också använda deras tjänst ”betala direkt”.

Faktura

Swiss Clinic erbjuder faktura via Klarna och då får du en kostnadsfri faktura som ska betalas inom 14 dagar. Du kan också välja att dela upp din betalning. Det tillkommer då en avgift på 29 kronor vid köptillfället och en årsränta på 19,90 %.

Frakt

Fraktkostnader

Det är fri frakt på beställningar över 300 kronor och annars kostar frakten 49 kronor. Vi tycker att det alltid är en nackdel när hemsidor tar fraktkostnader men gränsen vid 300 är ganska låg så beställer du tandblekning kommer det vara fraktfritt.

Hur lång är leveranstiden?

De skickar beställningen nästa arbetsdag och leveranstiden brukar vara mellan 1 – 3 dagar. De skickar sina leveranser med DHL och vi gillar att de har så snabba leveranser.

Vilka länder levererar Swiss Clinic till?

Swiss Clinic fraktar inom hela EU. Om det är något specifikt land du undrar över kan du kontakta deras kundtjänst.

swiss-clinic-hemsida

Garanti och returrätt

Returrätt

Swiss Clinic har en resultatgaranti om du inte är nöjd med din produkt. Om du inte fått något resultat trots att du följt instruktioner noga kan du få pengarna tillbaka mot en retur eller nya produkter. Garantin används genom att kontakta deras kundtjänst och diskutera det du är missnöjd med.

Du får full returrätt inom 14 dagar efter att du mottagit varan. Produkten måste då vara oskadad i obruten förpackning. Du har alltså inte möjlighet att testa produkten och sedan lämna tillbaka den. Som kund får du själv betala frakten för returen.

Kundtjänst

Telefon (måndag till fredag 09:00 – 12:00): 020 – 121 095
Chatt: Finns på hemsidan
Mail: info@swissclinic.se

Användarvänlighet

Applicering
Swiss Clinic har en enkel tandblekning med skenor och gel. Tandblekningsgelen ligger i smidiga förpackningar som gör det enkelt att trycka ut lagom mängd i skenorna. Det ingår instruktioner och det finns även instruktionsfilmer på hemsidan.

Att tänka på
När man använder tandblekning är det alltid bra att försöka minska ätandet av färgstark mat och dryck, exempelvis kaffe, blåbär och rödvin under perioden du bleker tänderna.

kaffe-blåbär-tandblekning

Finns det hälsorisker med produkterna?

Swiss Clinic har sin egen tandblekningsgel som de själva säger är utveckla tillsammans med tandläkare och är speciellt framtagen för att vara säker och bekväm. Tandblekningen påverkar inte emaljen någonting. De skriver på hemsidan att vissa personer kan uppleva irritation i tandköttet, men det är väldigt ovanligt. För att undvika det kan man torka bort överflödig gel eller ta på lite vaselin på tandköttet innan behandlingen.

Som vanligt vill vi rekommendera att du rådfrågar en tandläkare innan du använder en tandblekningsprodukt om du känner dig osäker.

Sammanfattning Swiss Clinic Whitening System

Swiss Clinic har ett stort utbud av skönhetsprodukter. För tandblekning säljer de ett kit med skenor och tandblekningsgel som enkelt går att använda sig av hemma. Tandblekningsgelen är utvecklad av tandläkare resultatet uppnås oftast mellan 3 – 14 dagar beroende på hur vita tänder du vill ha och hur missfärgade de var när du började bleka. Eftersom Swiss Clinic är ett stort väletablerat företag finns mycket före-efter bilder på sociala medier vilket gör att man kan se att produkterna verkligen fungerar som det utlovas.

Omdöme och betyg

Swiss Clinic
4.1

Omdöme för Swiss Clinic

Swiss Clinic är ett premium alternativ när det kommer till tandblekning. En tydlig instruktionsfilm gör det enkelt att följa blekningsprocessen om det är första gången. Tyvärr erbjuder Swiss Clinic ingen refill vilket är synd. Deras priser är också relativt dyra jämfört med andra tandblekningar men resultat är klart godkänt. Finns billigare alternativ men gillar du Swiss Clinics produkter är denna tandblekning ett exklusivt alternativ.

 • Produktutbud
 • Innehåll
 • Resultat
 • Frakt & Leveranstid
 • Pris

Fördelar

 • Skonsam och snabba resultat
 • Tydliga instruktionsfilmer
 • Premium produkt

Nackdelar

 • Ingen refill